Празнувах скоро своя имен ден.
Получих поздравления различни
от хора близки (и не толкова) за мен
и пожелания – стандартни или лични.
От всичките избрах си само две:
да бъда здрав и да съм късметлия.
В живота ни най-важните са те,
а другите са следствие от тия.
Оборваха ме, че са любовта,
парите и успехите в живота
по-важни от сполуката сега.
И да отричам, пак без тях не мога.
Отвръщах, че изобщо не са прави
и довод силен знам от Интернет:
По Коледа прасетата са здрави,
но завалиите нямат си късмет...
© Димитър Дунеловски Все права защищены