1.11.2023 г., 11:18 ч.

Най-важните неща 

  Поезия » Философска
91 0 0

Празнувах скоро своя имен ден.

Получих поздравления различни

от хора близки (и не толкова) за мен

и пожелания – стандартни или лични.

 

От всичките избрах си само две:

да бъда здрав и да съм късметлия.

В живота ни най-важните са те,

а другите са следствие от тия.

 

Оборваха ме, че са любовта,

парите и успехите в живота

по-важни от сполуката сега.

И да отричам, пак без тях не мога.

 

Отвръщах, че изобщо не са прави

и довод силен знам от Интернет:

По Коледа прасетата са здрави,

но завалиите нямат си късмет...

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??