17 апр. 2016 г., 10:18

Наказание 

  Поэзия
472 1 4

НАКАЗАНИЕ

 

Сърдита съм! На себе си се сърдя!
И без да търся в никого вина, 
аз искам да крещя със цяло гърло!...
Да се накажа мога и сама!

 

И ще накажа детската си слабост 
за прошките ми, дадени насън, 
когато със сърцето ми се гаврят 
и го захвърлят на боклука вън!

 

И ще накажа своята наивност,
и вярата в човешката любов, 
за всичките ми пориви детински 
да полетя над земния покров!

 

Наказвам си се повече от всичко 
за устрема на дръзките мечти! 
Разбрах, че там, във клетката за птички,
умира се преди да полетиш!

 

© Христина Радомирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??