Направи ми кафе, да е силно и дълго,
с малко мляко и захар, да ухае на теб!
Направи ми кафе, да го вдишам до дъно,
да събужда душата, да треперят ръце…
Направи ми кафе, да е плътно и тежко,
от блестящи и черни, натежели зърна,
да залее деня ми, и във мен да осъмне,
направи го със плътен каймак!
Направи ми кафе, да си стопля ръцете!
Да ухае на лято, на любов и разкош!
Направи ми кафе, да забравя коя съм!
Направи ми кафе, да не спя цяла нощ!
© Лулу Все права защищены