Отключва се сърцето
с най-простото ключе,
а ние търсим под небето
все златното звънче.
Небето пазви да разтвори,
душата в миг приюти.
А после с теб да поговори
или пък с мен да замълчи.
Дали звънче ще се намери
или ключето ще се появи?
Напразно чакани химери,
напразно срещнати съдби.
© Светлан Тонев Все права защищены