12 сент. 2020 г., 15:27

Наричайте ме просто "Есен" 

  Поэзия
339 1 6

Наричайте ме просто "Есен",

та аз съм в златни цветове –

душа, изпълнена със песен

сред планини и лесове.

 

Наричайте ме просто "Есен" –

разстлах се в грейналата шир,

ожъната със блага песен,

притихнала след морен пир.

 

Наричайте ме просто "Есен" –

във шепи нося семена.

И тоя път ще бъде лесен –

засях със младост пролетта.

 

Наричайте ме просто "Есен",

по-хубаво е от любов!

Дихание със полъх пресен,

мечтание по изгрев нов!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??