29 окт. 2013 г., 09:15

Народни будители 

  Поэзия » Гражданская
1606 1 2

                               Народни будители

Будители народни, дълбок поклон пред Вас,

историята в книги многотомни четем в захлас.

Гордеем се, че сме потомци на славен български народ,

воювал и се борел смело, за да запази своята вяра и род.

 

Поклон пред Вас, Будители, раздали в мрака светлина,

събудили от сън душите, повели народа в бой за свобода.

Творци на българското слово, посяли семето на чуден плод,

на свещи писали история на героичен български народ.

 

Радетели на българския дух, учители на българското слово,

поддържайте духа ни вечно жив, събуждайте душите ни отново.

Нужни сте ни повече от всякога да бъдете сред нас сега,

да ни покажете правилната диря, за щастие на нашите деца.

 

Влейте пламнали искрици в българските изстрадали сърца,

да върнем от гурбет децата, за да има радост в нашата страна.

Ний, българите смели сме и горди, потомци на Аспаруховия род,

Българин да се наричаш е достойнство на един славен народ.

© Полина Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??