7 сент. 2008 г., 20:47

Насаме със себе си... 

  Поэзия » Философская
761 0 0
Разлята в тишината на простора,
останала без огън, страст и сила,
отчаяно се дави от умора -
разпъваща идеите си насила...

Разтърсена от сивата промяна,
раздала всяка капчица утеха -
навлича пак покайната премяна
и сваля бляскавите си доспехи...

До вчера всичко беше някак ясно -
като огряна от слънцето пътека,
сега в душата й се струва тясно
и нищо не е нито ясно, нито леко...

Как отново в себе си да търси
онова, което само там намери -
идеите в прагматичност да отърси,
да се хване за изгубените вери?

Как да бъде силна в свойта слабост,
да признае същността за победена
и в поражението, на собствената клада,
като феникс да възкръсне, окрилена
от мечтите, които ще пребъднат,
заченати в мига на споделение,
от стихията, стаена в душата й -
безкористно обвита в смирение...

© Де Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??