18 февр. 2021 г., 11:27

Нашите дни и години 

  Поэзия
222 0 2

Като сън тя навести ме,
като сън от мен отлетя
с целувки топли и нежни дари ме
в прегръдките нейни аз бях у дома.

 

Очите ѝ, Господи, тези очи,
като бездна дълбоки, в тях бих се удавил
и само ти знаеш без тях как боли
в мен огън бушува, пожар си запалил.

 

Сълзите ми, Господи, тези горчиви сълзи
с тях ли поливаш моята мъка любовна
и тя вкоренява се, расте, впива, боли
опустошаваща липса и тази мисъл отровна.

 

Но аз зная, че всичко това ще отмине
и двамата с нея ще бъдем щастливи
жената на живота ми, тя няма да ми мине
усмивката ѝ ще топли нашите дни и години..

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??