7 сент. 2017 г., 22:14

Насилие 

  Поэзия » Гражданская
301 1 1

НАСИЛИЕ

 

Ти преставяш ли си да посегнеш на дете,
в гняв, юмрук със злоба свила,
в очите му какво ще прочетеш,
в този миг, изпълнен със безсилие....

 

Там има страх, там има мъка, 
предадени и плачещи очи,
в нищетата своя някой е посегнал,
на най-ценното в тоз живот.
Мълчи!

 

Светът не се нуждае от защити!
Защита търси туй дете, 
на което някой е посегнал
и сърцето детско наранил.

 

Ти представяш ли си да посегнеш на дете...
С гняв очите си затворил...
Предател! Изрод! Нечовек!
Най-лошото в този свят безбожен!

© Диана Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??