25 авг. 2023 г., 06:17

Наследници 

  Поэзия
242 0 0

Земята ражда плод и цвят,

налива соковете си богато...

не предусещаш докато си млад,

че да си жив по-ценно е от злато.

 

И някой ден в незнаен час

когато младостта си тръгне,

наследникът ти със компас

бял лист, начисто ще отгърне.

 

Зад хоризонтът опнал нишка

в свойто време ще се устреми,

за следващ изгрев и усмивка

подгонил чудни далнини.

 

На всеки плод дошъл с любов

животът обрисува с четка

дъги, слънца, мъгли и дъжд

готов да е в страстта човешка.

 

Животът, плод след плод реди

във скута си побрал вселени.

Сред множество от светове

плодът със много обич зрее.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??