Настроение
Улица,
сняг и Луна.
Куче, надушило прясна следа.
Път, асфалтиран от мисли.
И някой, който отговаря:
"Зависи!"
Ден сив и мъгла.
Мъж с чадър под ръка.
Цирк със слон и арена.
Кон, клоун, завеса и сцена.
Нощ, легло... И тишина.
Вятър, който гони пердетата
навън, към уличната светлина.
Длан, опипваща тъмното,
зад две слепи очи...
Коридор и часовник, който мълчи.
Сън, който изтича
в пясъчен часовник...
Време е, съдба!
Обърни го!!!
Отвън ме чака
един страхотен чаровник - Животът!
© Росица Илиева Все права защищены
Поздрави!