11 сент. 2009 г., 13:33

Научи ме 

  Поэзия » Любовная
434 0 0

Научи ме да се справям в този свят жесток
и да го обичам с цялото свое сърце.
Научи ме да живея в този свят и строг,
и справедлив, копнеейки за тебе.

Научи ме по-леко да понасям всяка обида,
да прощавам по-лесно лъжите,
мъката в себе си да не крия
и тъгата през дните.

Научи ме докрай да се боря,
да вървя смело и все напред,
никой за милост да не моля
и да се опитам да бъда човек.

Едно нещо от теб не разбрах -
по какъв начин да те забравя,
как всичко, което с теб преживях,
в миналото да оставя.

© Нина Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??