Да чуваш, да виждаш, да вдишваш нощта.
И чувам, и виждам, и вдишвам снега.
Да докосваш, да бленуваш да осъществяваш мечта.
И докосвам, и бленувам, и осъществявам любовта.
Да станеш, да се обърнеш, да затвориш врата.
И станах, и се обърнах, и затворих мисълта.
Да искаш, да викаш, да счупваш смъртта.
И исках, и виках, и счупих нежността.
Да можеш, да властваш, да контролираш света.
И можех, и властвах, и контролирах празнота.
Да бягаш, да падаш, да молиш в борба.
И бягах, и падах, и молих в дъжда.
Да лежиш, да пълзиш, да не можеш да вдигнеш глава.
И лежах, и пълзях, и не можех да вдигна ръка.
Да плуваш, да потъваш, да губиш светлина.
И плувах, и потъвах, и губех душа.
Да чуваш, да виждаш, да вдишваш нощта.
Не чувам, не виждам, не вдишвам деня.
© МарияБ Все права защищены