5 мая 2010 г., 13:12

Не 

  Поэзия » Другая
498 0 5

Не ме разпитвай – няма да говоря.

Омръзна ли ти вече да мълча?!

Ще седна до оградата на двора,

и... обещавам - само ще мълча.

 

Не ме притискай - няма да политна.

Омръзна ли ти все да си летя?!

Но... (Не съм и птица даже).

Ще съзерцавам гълъбите на прозореца,

но няма да опитвам да летя...

 

Не ме наказвай - кръстът си е мой.

И прекалено тежък е.

Ще го понося още малко. (После ще почивам).

А моята Голгота не е възвишение,

и не напразно изживях живота си така.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??