Не целувайте, моля ви, дявола,
защото плътта му погубва
и се вмъква в душите при вярата,
да низвергне живота в човека.
За да има тълпа от придворни,
безропотни верни съпруги,
и със тях утолил слабостта си,
да помоли учтиво за други.
Още много чаровни принцеси
ще докоснат разкошното тяло,
без да знаят, че милват скръбта си
и се взират в очите на дявола.
© Ивето Все права защищены
Невероятен стих! Адмирации!