18 дек. 2014 г., 18:13

Не е любов 

  Поэзия » Любовная
519 0 0

Любов на сила никога не се посява.

Не може да покълне, да израсне, плодове да дава.

Тя просто неочаквано и изведнъж връхлита.

Обгръща те и те обсебва, без да пита.

 

Любов на заем никога не се раздава.

Тя рано или късно те предава.

Загърбва те и с бързи крачки тича.

Готова някой друг безкрайно да обича.

 

Недей проси любов щом виждаш, че я няма!

За нея трябват не един, а двама.

Щастлива и прекрасна е щом е споделена.

Но болна е, когато е насилена, ранена.

© Ренета Данкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??