21 дек. 2011 г., 10:39

Не искам 

  Поэзия
511 0 9

Не искам да правя зелена улица

на дяволските стъпки, в които

попива сълза на вдовица,

от безмерната скръб – убита.

 

Не искам воал от престъпни дела

да смазва едно поколение,

волята да скърши - души да примамва

към кървави изстъпления.

 

Не искам брод през мътна вода,

който всеки миг ще ме погълне

и към дъното ще повлека

отломките от живот прокълнат.

 

Не искам на грешни примадони очите

да ме гледат с отблясък от злато,

куршум да свисти край ушите

по поръчка от някой изпратен.

 

Не искам да изпращам младежите

към чужда страна в полет,

със здравец, поен от майчина сълза

и сок от български корен...

 

Моля се! Да останем тук и сега,

със сетива, към доброто отворени,

да възкръснат, като феникс от пепелта,

възможности, в паметта ни заложени.

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??