8 апр. 2007 г., 13:57

Не казвай още сбогом, грях! 

  Поэзия
630 0 4

 Дъждовна нощ, приспа във кош

страховете и скръбта,  във сън, останал без следа.

Кошмарът лош, разряза сякаш  с нож

греховете в младостта,  събудени от страстите на любовта.

Останах ли сега без страх? Избяга ли от мене, грях?

А толкова спокоен бях. Кой ли ще ми каже тайните за тях?

Зaщо  страхът не се лекува? Защо грехът не се планува?

Как със страх и с болка аз разбрах грехът къде отвежда!

Мой грях, с теб познах страхa във своята надежда.


Сутрешният дъжд, намокри изведнъж

устните на  сутринта,  изми покриващото расо  на страстта.

Подгизналата страст,  без вик изчезна и разбрах

как събужда се деня, как скръбта рисува във мъгла.

Избяга ли от мене, страст? Останах ли  във скръбна власт?

Без вас във ада аз пропаднам плах, 

но не демони, a райски херувими там видях.

А толкова спокоен бях. Кой ли ще ми каже тайните за тях?

Защо  страстта не се купува с грях? Защо  скръбта не се празнува в страх?


Разумът и мисълта,  по навик на монах  търсят изход от света.

Дали грехът измива се в дъжда?  Нима страхът заспива във съня?

Какво сме ний без страх?  Kои сме ний  без грях?

Без тях към Рая полетях,  но там в казани със сълзи заврях.

Недей, не тръгвай си от мене страх... в душата си усещам празнота!

Постой, не казвай още сбогом грях... не ми отнемай любовта!


08.04.2007

© Трактън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??