11 нояб. 2008 г., 18:46

*Не ме лекувай* 

  Поэзия » Другая
702 0 3
 

Не ме лекувай!

Нямам нужда.

И как може

сам болен

друг болен

да лекува,

на болката

оставил се

с кинжала да тактува?

Тук резне, там бодне -

после пак наслада,

защо пък лесно да е -

та дяволът отдавна

кинжали си продава...

А ти обезумял

реши да инвестираш,

успешно

бъдеще

да прогнозираш...

Веднъж си взе кинжал,

по-остър от

попарващата сила на

сланата -

изпробва го и вярваше,

че отмъстен си за

съдбата...

Веднъж си взе и сабя,

бе жълта на раздяла -

береше изумруди,

подире ги съсичаше

без слава...

После взе и нож.

Обели и греха от тебе.

Остана гол,

а люспите запази

за нови грехове за семе...
Не ме лекувай!

Нямам нужда!

Изпробвах всичко

като тебе -

не бе ни остро,

нито жълто,

не бе тъй ни едно от тях

достатъчно за мене...

© Мир Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??