Не ме лекувай!
Нямам нужда.
И как може
сам болен
друг болен
да лекува,
на болката
оставил се
с кинжала да тактува?
Тук резне, там бодне -
после пак наслада,
защо пък лесно да е -
та дяволът отдавна
кинжали си продава...
А ти обезумял
реши да инвестираш,
успешно
бъдеще
да прогнозираш...
Веднъж си взе кинжал,
по-остър от
попарващата сила на
сланата -
изпробва го и вярваше,
че отмъстен си за
съдбата...
Веднъж си взе и сабя,
бе жълта на раздяла -
береше изумруди,
подире ги съсичаше
без слава...
После взе и нож.
Обели и греха от тебе.
Остана гол,
а люспите запази
за нови грехове за семе...
Не ме лекувай!
Нямам нужда!
Изпробвах всичко
като тебе -
не бе ни остро,
нито жълто,
не бе тъй ни едно от тях
достатъчно за мене...
© Мир Всички права запазени