Часът е три, а мен не ми се спи.
Ще взема да прелистя малко Гьоте.
А може, кат си хапна три сърми
да драсна стих - за нови - идиоти.
Или пък, ще отключа лош канал,
и тъпо ще се втренча в сложна поза.
Или, ще слушам някакъв педал,
как трябва да се пише вечна проза.
А може - да си пусна пак - Шаде!
Дори, да се заслушам и в Нирвана!
Да пийна топъл чай от каркаде,
и дълго да подскачам край дивана.
Със сигурност, аз няма да заспя.
Ще зяпам без надежда в лампиона.
До седем - пеперуди ще броя,
и нощите със водка пред пилона...
Дени, пак ме вдъхнови! 😀
Юри
Йовев
Януари
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены