Не мога аз друг като тебе да обичам,
да го погледна със същия плам,
сърцето ми може веднъж да обича,
любов аз насила не мога да дам.
И въпреки че в любов ме превърна,
въпреки че без крила с тебе летях,
сега смисъл в нищо не виждам,
пеперудите - лудите, са всичките в прах.
Затварям се бавно, в книга превръщам,
края дописвам и всичко е там,
финалът е ясен, тъй тих, независим -
Ти и звездите - друго не знам.
© Гъсеница Все права защищены