Не погледна ли
Погледни, потопи се омайно
в синьото на тъжните очи,
светят от любов безкрайна,
обкръжени с пръстен от лъчи,
крият ли от тебе още тайни?
Потопи се в тяхната сълза,
тази болка, страст и отчаяние.
Скоро виждал ли си ги така,
да потъват тихи във мечтание,
да очакват тръпно любовта?
Не погледна ли в очите ми,
любовта край тях преминава?
И няма някога да ги гори
ни ревност, нито земна слава.
Погледни, в тях се потопи...!
“Как найти друг к другу переправу.”
М. Шуфутински
© Мери Попинз Все права защищены