Не пораствай, това е капан,
колкото и да не забелязваш.
В живота на големите си сам,
затова недей да им вярваш!
Ако пък искаш - сам провери.
Ще видиш, че човечност няма.
Първо ще се правят на добри,
а после ще ти изкопаят яма.
До ръба ще те притискат,
повярвай ми, сама го видях.
Запомни - да си добър искат,
но не и по-добър от тях.
Казват, че ще си свободен,
но оковите от там започват.
Пари и кариера те водят
и точно те те източват.
Повярвай ми, този е грозен свят.
Не ти се иска да живееш там!
Отидеш ли, няма връщане назад.
Недей пораства, това е капан...
© Диляна Георгиева Все права защищены