18 янв. 2012 г., 11:40

Не просто стихотворение 

  Поэзия » Любовная
406 0 0


 

Казваш ми, че се държа незряло,
че се държа детински, недорасло.
Нежността сравняваш с вдетиняване
и търсиш в мене само недостатъка.

Но ти дори труда не си направи
да вникнеш в мен и моето мълчание.
Да разбереш емоциите, същността ми,
да опознаеш силата. И слабостта ми.

 

Ти искаш в мен да виждаш глуповатото,
сякаш правят те годините по-мъдрия.
Ти даже не попита за мечтите ми
и в мене виждаше каквото искаше.

И ако днес попитам аз коя съм,
как би могъл да отговориш, знаеш ли?
Та ти не опозна във мене нищо
и не разбра, че крия се сред стихове.

 

10. I. 2012 г.

© Александра Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??