18 янв. 2009 г., 12:45

Не ровичкай, човече 

  Поэзия
516 0 6
Не ровичкай, човече,
в раната - прясна е,
тъкмо зараства.
А е дълъг процесът
и много болеше,
дълго близах я раната,
докато срастне.
Не набърквай дълбоко.
Защо ти е? Можеш ли
да помогнеш?
Или просто се радваш,
че има и други,
дето страдат,
някои - даже повече.
Не ровичкай, човече,
в гроба пресен,
не изравяй мъртвеца
- тъкмо съм го заровила...

© Ели Лозанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??