8 мар. 2022 г., 13:42

Не се сърди, Принцесо моя, бяла... 

  Поэзия » Другая
696 3 11

    Не се сърди, Принцесо моя, бяла –

ти, дъщеря на ледове и сняг.

Това не е завинаги раздяла.

До следващата зима чакай пак.

 

Търпението нека ти е знак.

    Не се сърди, Принцесо моя, бяла.

И не ревнувай, мила, няма как –

ще дойде утре пролет разцъфтяла.

 

Ти погледа ми само завладяла,

не ме задържай с чара си студен.

    Не се сърди, Принцесо моя, бяла...

Прекрасна си, но аз не ще съм в плен.

 

С усмивка изпрати ме в този ден,

с очите сини сладко засияла.

Не те забравям, споменът е в мен...

    Не се сърди, Принцесо моя, бяла!

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??