9 июл. 2021 г., 12:50

Не свършвай, Лято 

  Поэзия » Философская
315 0 1

 

 

Рано е за сбогом,

късно е за чудо.

Стъпвам на въжето,

пия биле лудо.

Ти изтичаш,

бързей към река.

Слънцето прежуря,

с жълтата си четка

скоро ще покрие

буйната трева.

 

Ще ми се отсрочка,

в тебе да се скрия,

мълком и за кратко

да те задържа.

Лунната пътека

да е само моя,

утрото отново

да искри с роса.

 

Тръгваш си, нехаеш,

приказно и вечно.

Не за мен, за други

готвиш чудеса.

Смисъл ми подсказва

пътят на водата.

Искам и не мога

да те разбера.

 

 

 

 

© Христина Комаревска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??