Не съм избягал
Не съм избягал. Аз останах тук.
В трудности и грижи, живея напук.
Боря се, на себе си не изневерявам,
когато сгреша се извинявам.
Харесвам моята красива страна.
Моята родина е България.
Тук родиха се и живеят мойте деца.
гордея се че съм техен баща.
Не съм избягал, тръгнах си от семейната къща.
Постъпих мъжки, истината е това.
Не съм избягал в чужбина,
за да бъда на някого слуга,
на българина не му отива това.
Живея и се боря тук и сега.
Да, трудно е, но това е Моята Страна.
© Валентин Миленов Все права защищены