Не съм съгласна!
Не е любовта
невзрачна дреха - втора употреба,
че да я пращаш скорострелно сред прахта
на паметта си, като спомен непотребен...
Не остарява!
Тя не гасне в тиха жар,
ако със нежност всяка вечер я подклаждаш
и я поливаш с ласки - като градинар,
когато чувствата за тях изпитват жажда.
Не се измерва с някакви си дни
(или с две-три години споделени).
Вълшебството й цял живот струи,
ако с магията й дните са дарени...
И не е тя монета и така -
за самотата си да купиш заместител.
Сто пъти ще остана сам-сама,
ала не ще приема някой за "спасител",
за който кожата ми в нежност не блести
и чувствата не трепват в звук лиричен.
За който плам в очите не гори
и истински от мен не е обичан...
Не съм съгласна!
Просто любовта
не е случайност, влязла през вратата...
Не я гони - защото празнота
ще свети в твоя дом сред тишината...
© Магдалена Василева Все права защищены
съм съгласна
с теб
поздрав!