1 сент. 2011 г., 15:10

Не трябва 

  Поэзия
413 0 3

Любовта не трябва да повяхва

като цвете притиснато от сушата.

От чувства несигурни - ревност неясна,

не бива да бъде заглушена.

 

Като капки проливни от облак,

трепети в душата попиват.

Корени вплетени от обич и страсти

при раздялата бавно умират.

 

През прозрачната пелена на спомените

се виждат бледи самотници.

Отдалечаващи се, трепкащи точици,

в колодрума на любовта опорочена.

 

Веднъж белязано с любов - сърцето

дълго от обида ще кърви.

Не бива като изсъхналото цвете

от дъжд случаен - да изгори!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??