13 дек. 2013 г., 22:31

Не тъгувай, сърце 

  Поэзия » Любовная
662 0 2

Не тъгувай

 

Не тъгувай, сърце, в мрака само

звезден дъжд се стопява в нощта

и с целувка по лунното рамо

вън бледнее съня в утринта.

 

Не тъгувай, любов - над житата

спомен сипе сребърен прах

и примигва с очи тишината,

вятър носи във шепите смях.

 

Не тъгувай, зора - ще изгрее

ято птици във синьо небе,

а във клоните слънцето зрее -

плод уханен, сякаш расте.

 

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??