13 dic 2013, 22:31

Не тъгувай, сърце 

  Poesía » De amor
682 0 2

Не тъгувай

 

Не тъгувай, сърце, в мрака само

звезден дъжд се стопява в нощта

и с целувка по лунното рамо

вън бледнее съня в утринта.

 

Не тъгувай, любов - над житата

спомен сипе сребърен прах

и примигва с очи тишината,

вятър носи във шепите смях.

 

Не тъгувай, зора - ще изгрее

ято птици във синьо небе,

а във клоните слънцето зрее -

плод уханен, сякаш расте.

 

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??