Не унивайте, нито за миг,
идва Коледа – радост голяма
в яслите след родилния вик
на една майка в обич обляна.
Не унивайте, идва добро,
нека вяра покълне в душите.
Нека нова надежда, любов
да ни топлят завинаги в дните.
Пак ще греят цветята през май,
пак ще дишаме изгреви ярки.
Пак пред залези нямащи край,
ще прошепваме думички жарки .
Нека просто да бъдем добри
и душите ни в смелост се жертват.
Тази нощ ще изгреят звезди
и сърцата ни ще ги последват!
© Данаил Таков Все права защищены