29 мар. 2018 г., 07:42  

Неканени думи 

  Поэзия
1433 19 13

Те в някой ден ще дойдат  като птици

с доплували през времето  ята...

Ще трепне нещо скрито във гърдите -

нима е още жива любовта?...

 

И ще нахлуе  шепот в тъмнината...

целувките във цъфналата ръж...

ще звънне нежна струна във душата...

Светът красив ще  стане изведнъж!...

 

О, тези  мили, тихи, нежни  думи

от  минал  някога щастлив сезон,

без всяко основание разумно

нахлули днес във тихия ти дом!...

 

Ще ги повториш може би в ума си...

Но колко  не навреме са сега!

Покоя да запазиш  във дома си

ще ги отпратиш  с мъничко тъга!...

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??