24 нояб. 2012 г., 14:50

Недей 

  Поэзия » Гражданская
411 0 3

О, ти  не ме упреквай,
че аз не се разкайвам,
и в своята пътека
най-често се спотайвам!

Живея си живота
тъй, както го разбирам,
деля дори със скота
и чашата си бира!

Не съм със задни мисли
и със фалшиви чувства
и днес, като помисля,
не съм бил със налудства!

Но търсех и обичах
аз истината само
и все след нея тичах,
да я побутна с рамо.

Но като мен са малко...
И дявол да го вземе,
си мисля, че е жалко
съвестта да дреме!

Да нямаш светли мисли...
Света да съжаляваш.
И като антихриста
да лапаш и наддаваш!

И вместо да те славят
и да ти правят място,
ти съвест да продаваш
и вършиш светотатство!

И скрит зад някой ъгъл,
да станеш подлизурко...
О, някой те е лъгал,
че лесно се живурка!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вече имам идея, колко много са като мене.Разбира се, че аз съм един от тях... Но Вие от тях сте!Промених аз-кането Госпожо Комедвенска!Надявам се, че Промяната,
    която направих по Ваше указание ще Ви хареса, макар, че и в това се съмнявам, но нейсе!
  • И аз мисля, че е жалко...!!!
  • Аз, аз, аз и пак аз! Нямаш идея колко много са като тебе, Хекредел...
Предложения
: ??:??