Недей
За кого ли да страдаш?Недей!
Ако приятел пак те предава
навярно не е за пръв път злодей.
И, верността ти, дали заслужава?
Да плачеш за тях!Не заслужават!
Твоите сълзи изтрий и живей,
двама, трима ти стигат тогава-
истински, както в една песен се пей.
Сама ли? Та, това е ново начало
и пътят ти сви , не е вече със тях,
винаги гледай напред и направо,
не вземай със себе си техния грях.
Напред се върви.Назад-вече няма!
От рана, до рана плаче нощта,
подадеш ли от обич ръка-се ранява,
когато простил си на подлостта!
© Елеонора Крушева Все права защищены