23 мар. 2021 г., 18:18  

Недей 

  Поэзия
447 10 16

Недей да ме наричаш на звезда,

защото аз изгасвам много лесно.

Изгубвам се, дори да се следя.

Под сто слънца оставам вечна есен.

Недей да ме превръщаш в топлина,

защото ще валя със всичка сила,

и в теб ще се разпръсна на вина,

а съвестта е истинско бесило.

Недей да ме превръщаш в океан,

защото бурята ми е присъща.

Дълбокото не може да е храм

щом никой никога не се завръща.

Недей да ме осмисляш с любовта-

аз нямам смисъл. Всъщност нищо нямам.

Мълчанията ако изкрещя

ще стана гръм и ще отворя яма.

Не ме търси през зимата в снега.

Не ме търси през лятото в пороя.

Недей да доближаваш. Не сега.

Сега не съм готова да съм твоя.

 

 

 

 

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??