16 апр. 2021 г., 00:37

Недела во петок 

  Поэзия » Философская
258 0 0

Денеска е недела во петок

помогни ми

да ја вратиме планината

на своето место

додека трае

векот на пеперутката

и вечниот збор на Неруда.

Недела во петок се случува

сеопшта песна

ми ја смирува душата

и мојата растреперена гестикулација.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??