Денеска е недела во петок
помогни ми
да ја вратиме планината
на своето место
додека трае
векот на пеперутката
и вечниот збор на Неруда.
Недела во петок се случува
сеопшта песна
ми ја смирува душата
и мојата растреперена гестикулација.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.