13 нояб. 2009 г., 09:05

Неделен сонет 

  Поэзия » Юмористическая
493 0 9

Не знам къде ù казваш, че отиваш,
но във неделя сутрин точно в десет
очаква твоя звън и ти пристигаш
и тя те пита радостно: "Къде си?".

Пристигаш по традиция с колата,
по старите маршрути на разходка,
на водно колело във Ариана,
обядвате съвместно и сте кротки.

Забравили сте как се ненавижда.
Претенциите стъпват по терлици.
Очаквате я срещата. Интимно
прегръщате се като ученици.

Представяш ли си, тя ти е съпруга,
а цяла седмица ти спиш при друга?

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??