26 нояб. 2023 г., 20:39  

Неделята от Бога 

  Поэзия
195 6 4

НЕДЕЛЯТА ОТ БОГА

 

... щом неделята търкулне бавното си колело,

ида – звезден прощъпулник от неясно потекло,

мъкнал не една химера – скъсана торба с овес,

в своето далечно вчера, в късичкото мое днес

чудя се защо се нервим? – всички чезнем яко дим,

същи шпроти във консерви! – 7 милиарда спим,

 

в ледените ни компютри зъзнат нашите души,

и – какво ще стане утре, Бог един ще го реши,

Той букета с четни ружи вдига го за други дни,

дишай! – някому си нужен, Бог ти казва „Остани!”,

нейде – ако някой стреля, си копае смъртен ров...

Ден за обич е! – неделя, ден за благост и Любов.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??