6 июн. 2009 г., 01:16

Недосънуван сън 

  Поэзия » Любовная
1622 0 1

Срещнах порив свой
след толкова години,
поздравих го и не го познах;
Бях готова даже да отмина
и едва тогава аз съзрях
две очи с възторг да ме поглеждат,
името си чух две устни да мълвят
и една ръка, протегната с надежда,
спомените ни да продължат.

Срещнах младостта си
след толкова години
и момичето, което съм била,
едва познах;
Вглеждах се, възторга да открия
в спомените, от които дебне страх.

И почувствах се отново млада.
Всичко  завъртя се в миг -
тялото предчувстваше наслада,
а в гърдите ми - застинал вик...
Вик на радост, вик на отчаяние,
вик, че съм била и че не съм...
миг, а после... само обаянието
от  един недосънуван сън...

© Ваня Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красиво, Ваня! А може би Животът е един недосънуван сън...?! И обаяние от хубавия стих! Сърдечни поздрави!
Предложения
: ??:??