13 окт. 2010 г., 21:20

Неистинско 

  Поэзия » Философская
435 0 1

Неистинско за мен е битието! 

Забулените истини мълчат.

А надеждите изгарят... и ето -

и затворени, раните кървят...

 

... кървят и мислите -

                             с непълноценност.

И тихо, с безвъзвратно гаснещи очи, 

обричам се на плач и на почтеност.

А в обилност, дисхармонията руши!

 

Неистински са всичките ми пориви - 

излишни; затова сега в студа...

сами ще мръзнат - от ума оголени -

отчаяни ще искат да умрат.

 

Неистинско е битието! 

А забулените истини мълчат,

разплакали у мен детето,

в мълчанието си нека изгорят!

 

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??