16 янв. 2013 г., 14:27

Нежелана 

  Поэзия
725 0 11

Виж се колко си грозна - на маймуна приличаш!
Всеки бяга от тебе, с бесен хъс те отрича,
като стара мома си - неприветлива, строга
и за нищо не ставаш. Погледни се, за Бога!

Скрий се някъде бързо, горделивке досадна!
Как пък не ти омръзна - скиташ гола и гладна
по пътеките, скрити в дълбините на мрака
и залъгваш се, явно, че и теб някой чака.

Бързо бягай оттука, не си никак приятна,
като луда разправяш за неща непонятни.
Кой безумец те иска?! По-добре се омитай!
Днес за други пече се бяла, пухкава пита

и за други се пеят химни и песнопения.
Хич недей да оплиташ чужди мисли в съмнения,
ти, негоднице жалка, за глупаци измислена,
че от теб се страхуват. Няма как - ти си истина.

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??