27 февр. 2007 г., 11:46

НЕЖНА ЛЮБОВ 

  Поэзия
1448 0 35

            Нежна  Любов

      

еddie (Ивайло Яков) & Белоснежka

 

Видя ли искрата? Не бе от огнището –

в очите... под нощната черна качулка,

как зимата грейва сякаш от нищото –

преродена във бяла трептяща светулка...

 

Онази искрица... аз с устни запалих...

превърнах очите ти в пламъци ярки

и въгленче нежност в сърцето запазих,

то с блясък да грее във нощите жарки...

 

Усети ли пламък? Не бе от камината –

в очите ми – онзи жарък светлик,

погалил целувката хладна на зимата,

откраднал живец в белоснежния миг...

 

Този пламък жаравен по кожата пари...

изгарят ръцете, със твоите сплетени,

две сърца се целуват и лумват пожари,

две души се докосват – влюбени, песенни!

 

А странният пукот? Не беше от съчките!

Сърцето просъсква от въглена нов!

Капчуците плачат, сгряти от крачките

към прегръдка на нежна изгряла Любов!

 

Тази обич е светла усмивка във дните –

озарява ни с ласки –  лъч сътворен...

по-гореща от огън, звезда сред звездите –

най-вълшебното чувство за теб и за мен!

 


февруари, 2007г.

 

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??