За теб съм правил и бих направил всичко.
Създадох вечен епос – „Махабхарата”,
градих дворци, храмове и пирамиди.
Дарих хората с пътя на Светлината.
Поощрявах всички търсачи на истина,
вложих красота в душата на Низами,
насочвах поетичния гений Данте,
сред океани откривах нови земи.
Спрях фанатиците точно под Виена,
рисувах дори чрез ръката на Дюрер
и се борих за мира по целия свят.
Отстраних не един забравил се фюрер.
Както винаги ти си жената до мен,
ненаситен съм за обич и за Добро.
Сигурно е, че съм срещнал и намерил
най-любимото и прекрасно същество.
© Васил Георгиев Все права защищены