Когато те обичам, много искам
да завалят поройни дъждове,
до кост да се намокря, твойта ризка
да видиш колко ми стои добре.
Когато те обичам, много искам
да се извие ураганен вятър
и ти, трепереща, да ме притиснеш
в най-благодатните обятия.
Когато те обичам, много искам
орелът тъкмо да ме грабне,
по-бърз и силен, мой да си спасител
от ноктите му безпощадни.
Когато те обичам, много искам
да се отпусна в слънчев кратер,
за да охлаждам в него мислите си,
от мъжката ти същност пратени.
Когато те обичам, много искам
да стане пълно затъмнение,
за да разпалиш моя смях-свещичка
и слушаш блясъка му с умиление.
Но повече от всичко друго искам,
обичайки те, да споделям
добър и лош, живота истински
единствено и само с тебе.
© Таня Донова Все права защищены
Веси, Пепи, мили дами, от любов да не се отървете!
Благодаря ви!