29 мар. 2013 г., 19:34

Неочакван ефект 

  Поэзия » Юмористическая
576 0 4

(из цикъла "Вицове в рими")

Една монахиня през дългите пости
внезапно започна да хълца. Жената -
от стреса дали, че пристигна на гости
епископът местен, дали от храната -

си хълцаше здраво. Три седмици вече.
Накрая отиде на лекар, а той
след краткия преглед, сериозен отсече:
"От силна храна, хубав сън и покой

нуждаеш се, сестро, че бременна ти си!"
Замина си тя, а на другия ден
самата игуменка, майка Териса
при доктора влезе и каза: "На мен

кажете ми честно, защо на сестрата,
че трудна е казахте?" "Мислех така
да стресна сестрата, защото горката
от хълцане беше едва на крака!"

"Е, нея да стреснете май не успяхте,
когато обаче новината научи
епископът, цял се изприщи от страх и
сърдечен инфаркт на момента получи!"

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??